Att hantera en pojke som blir större...

 
Just nu har vår "lilla" STORA pojke en utvecklingsfas, 4,5 år snart 5!? Seriöst hur fort kan det gå?
 
Det är mycket tankar och funderingar hos denna lilla pojke, när vi är iväg och åker så pratar han om allt vi ser. Berättar om saker, ser han ngt han känner igen så knyter han det till något vi gjort för ett tag sen.
 
Som igår när vi satt i bilen så åkte vi samma väg som när vi var på bio i höstas! De kom han ihåg när han såg ett rött staket för de åkte vi förbi då med. 
 
Eller som när han såg en allé och började prata om när vi var ute i Wenngarn i våras och när jag hade lagat pannkakor. Blir så sjukt imponerad av hur mycket han kommer ihåg! Och hur han drar liknelser till olika saker.
 
Han blir större och större för varje dags känns det som, stunderna när han vill krypa upp i ens famn ( men han får ju typ inte plats längre) är så värdefulla!
 
Han frågar väldigt mycket just nu om det mesta, är väldigt ivrig att lära sig mer och mer! Så man får snällt svara tålimodigt på hans frågor.
 
Det svåra är att låta han bli större, att inte begränsa honom och stimulera hans utveckling. 
 
Nej det är dags för mamman att förstå att mammas "lilla" Elton snart är en stor pojke så kan en hel del själv och förstår mer och mer. 
 
Att sedan få motargument när man pratar med honom/ säger åt honom är även det en ny sak för oss att hantera. Han är inte dum vår son vill jag lova:)
 
Mammas fina kloka pojke!
Kommentera inlägget här: